1 Eylül 2008 Pazartesi

AKUSTİK DALGA TERAPİSİ NEDİR?

AKUSTİK DALGA TERAPİSİ (AWT)
Akustik dalga terapisi, Amerika ve Avrupa’da 2006 yılında uygulanmaya başlandı. Madonna’nın tedavisi olarak kısa sürede ün yaptı. Ülkemize de aşağı yukarı 1,5 yıl önce geldi. Ancak cihaz ve uzman sayısı sınırlı olduğu için adını çok fazla duyuramadı. Basın bültenlerinde ve haberlerde yer almasına rağmen bu tedavi güzellik merkezlerinde yaygınlaşmadı. Tahmin edeceğiniz gibi böyle yatırımlar külfetli maliyetlerin göze alınmasını gerektirir.

SELLÜLİT NEDİR? “MERAKLISINA” AÇIKLAMA
Daima yazdığımız gibi, Selülit kadınlarda yaşanan normal bir süreçtir. Bu nedenle tıp dünyası yıllar boyunca selülit tedavisi ile ilgilenmemiştir. Son yüzyılda yapılan araştırmalar selülitin başlıca iki nedeni olduğunu ortaya çıkarmıştır;

• Kadın vücudunun doğal yağ dokusu ve sıvı toplama özelliği. Bu eğilim dolayısı ile yağ hücrelerinin içinde zamanla sıvı toplanır.

Yıllar boyunca kendi seyrinde devam eden bu sıvı birikimi sonucunda yağları oluşturan bağ dokusunun destek sistemi sertleşir. Bağ dokusu bölmeleri (fibröz septa) kollajen yapısındadır. Sıkışma giderek kılcal damarlardaki kan dolaşımını zorlar. O bölgelerde hücre beslenmesi ve yenilenmesi yavaşlar. Kan ile lenf dolaşım sistemi bloke olur ve bu engellenme fibröz septayı daha da sertleştirir. Tecrit olan ve beslenemeyen yağ tabakaları artan oranda deformasyona uğrar. Kalın, kaba ve portakal kabuğuna benzetilen düzensiz bir deri görünümüne neden olur. Yani,“SELLÜLİT”e !

SELLÜLİT TEDAVİLERİNDE NEREDEYİZ?
Sellülit tedavileri genelde yağ eritme ve çevresine birikip sertleşen sıvıyı serbest bırakarak lenf drenajıyla vücuttan atmak esasına dayanır.

• Örneğin karboksi terapi ve mezoterapi yağları eritir.
• Masaj ve onu taklit eden Lenf drenaj uygulamaları serbest kalan sıvının atılmasına yardımcı olur.
• Radyo frekansı ile hücre enerjisini canlanır, hücrelerdeki su molekülleri harekete geçer, bağlar gerilir, ödem birikintileri çözülür..

Son dönemde sellülit tedavilerinde en büyük randımanı radyo frekansı ile aldık. İnatçı sellülitlerde mezoterapiyi devreye soktuk. Ancak spor, hareket, beslenme ve masaj daima önemini korudu ve hiçbir sihirli değneğin bunların geri plana itmesi mümkün olmayacak.

AWT’NİN YILDIZI PARLIYOR
İsviçre’de yeni geliştirilen bu yöntem, çok farklı bir yaklaşımla sellülit tedavisinde devrim yapacak gibi görünüyor. Yazımızın başlığında da yer aldığı gibi, bu yöntem Akustik Dalga Terapisi (AWT) dir. AWT bir efsane gibi kulaktan kulağa yayılıyor..

Bakın Sabah Gazetesi 9 Haziran’da bu konuda nasıl bir haber yapmış;
“Madonna onayladı sıra bizimkilerde! İlk olarak ünlü yıldız Madonna'nın kullandığı ve inatçı selülitlerdeki tedavi başarısından sonra dünya kadınlarının bir numarası olan Acoustic Wave Therapy (AWT), sonunda ayağınıza kadar geldi. Şok dalgaları esasına dayanan makinenin maharetini duyanlar kuyruk olmuş durumda… !!!”


AWT YENİ BİR YAKLAŞIMDIR
Akustik Dalga Terapisi (AWT) selülit için yeni bir yaklaşım getirir. Selülitin önde gelen her iki nedenine birden yönelir.

• Şok dalgaları hem fibröz septa ve yağların alt dermis içinde oluşturduğu çıkıntılar üzerinde etki gösterir, hemde deriden ve yağlardan geçerek fibröz septayı kollajenden ayırır. Böylece deriyi serbest bırakır ve daha düzgün bir yüzey oluşmasını sağlar.

• Radyal başlık ise güçlü bir vibratör hissi veren şok dalgaları üretir. Bu şok dalgası dermal kollajeni arttırır. Aynı zamanda sinir hücrelerini uyarır ve tedavi bölgesindeki kan akışını arttırır. En önemlisi de kas tonusunu arttırır.

• Planar başlık bir elektrik mıknatısından faydalanır. Bu, çok kısa süreli ve yüksek enerjili bir şok dalgası meydana getirir (bu dalganın süresi nano-saniyelerle ölçülür). Bu yüksek enerji ile sertleşen bağ dokuları (fibröz septalar) birbirinden ayrılırken kollajen de uyarılır ve böylece yağ tümsekleri azalır.

AWT İLE BÖLGESEL İNCELME VE SIKILAŞMA
AWT Tedavisinin çok önemli bir başka yönü de; selülitin yanı sıra bölgesel yağ fazlalıklarını eritmesi, kas dokusunu güçlendirmesi ve cilt gevşekliğini gidermesi. Karın, bel, kalça, bacak ve kol bölgesinde harika sonuçlar alınıyor. Cilt elastikiyetinde gözle görünür bir artış sağlıyor.

Nasıl, haberler güzel değil mi?

Dr. Yasemin F. Amato


NOT: Bu yazıdan yararlanmak istiyorsanız lütfen Dr. Yasemin F. Amato'ya ait olduğunu belirtiniz ve kaynak gösteriniz.

Hiç yorum yok: