10 Kasım 2008 Pazartesi

Cilt yaşamın aynasıdır..

Konumuz estetik olsa da belirleyici olan daima sağlıktır. Sağlık olmadan, güzellik ancak bir mucize olabilir. İnsan bedeninde bir şeyler yanlış gittiğinde, kendini hemen cildin durumunda belli eder.

Cildin görüntüsü gerçekten, yaşamda neler olduğunu yansıtan bir aynadır. Kötü beslenme, aksayan yaşam tarzı, belirtilerini gecikmeden ciltte, tırnakta, saçta gösterir. Bu nedenle cildin altın kuralları ile genel sağlığın kuralları aynıdır.

Cildi güzelleştirmek sözkonusu olduğunda, onun derinlerden gelen sesini dinlemek, doğasını anlamak gerekir. Cilt aç mıdır, susuz mudur, hasta mıdır, ne gibi baskılar altındadır? Temel ihtiyaçları karşılanmıyorsa, her şeyden önce, bunları telafi etmek gerekir. Bahşedilmiş bir servet ziyan olurken, zenginleşmeyi beklemenin anlamı yoktur. Kendine ve görünümüne değer veren bir insanın, sağlıklı bir yaşam tarzını içine sindirmesi, eşsiz bir alışkanlık olacaktır.

ÇOK SU İÇİN !
CİLDİNİZİ TEMİZ TUTUN!
YÜRÜYÜN, SPOR VE YOGA YAPIN !
BESLENMENİZE VE UYKUNUZA ÖZEN GÖSTERİN!
GÜNEŞ, SİGARA VE İÇKİDEN UZAK DURUN!

CİLDİ KORUMANIN ALTIN KURALLARI
Bir numaralı sorun “ GÜNEŞ”tir: Kitabımızın 4. bölümü tümüyle güneş etkilerinden söz etmektedir. Tek cümle ile ifade edilecek olursa, güneşe karşı çok dikkatli olun! Çünkü cildin erken yaşlanmasında en büyük etken güneştir...

>> Devamı

Hiç yorum yok: