18 Nisan 2008 Cuma

"Oksi Terapi" ile cilt ferahlar

Bugün size her mevsimde iç huzuru ile yaptırabileceğiniz bir cilt bakımından söz etmek istiyorum. Adından da anlaşılabileceği gibi, bu bir “doğal oksijen tedavisi”dir. Gayet etkin olmasına karşın, ne iğnesi, ne acısı nede tahrişi olmayan, keyifli, rahatlatıcı, sağlığınıza da gayet yararlı bir uygulamadır.

OKSİJEN YAŞAMDIR!

Bu gezegendeki tüm yaşamımız, kuşkusuz oksijene bağlıdır. Oksijen olmazsa geriye ne kalır? Ne bitki örtüsü, ne canlılar nede su! Buna rağmen, kent yaşamı havayı kirletmek için adeta elinden geleni yapıyor. Oysa oksijen yetersizliği izah etmekte güçlük çektiğimiz birçok sorunumuzun temel nedenidir. Yorgunluk, ağrılar, moral bozukluğu, karamsarlık çoğu zaman oksijen eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkar.

OKSİJEN SAĞLIK VE MUTLULUKTUR:
Oksijen alımını arttırmak başlı başına bir tedavi yöntemidir. Çam ağaçlarının bol olduğu yerlerde sanatoryumların kurulmasından tutun da, hemen her hastalığı iyileştiren ozon terapisine ve oksijenli kremlere kadar birçok yöntem kandaki oksijeni arttırmak, oksijenin dokular tarafından daha etkin kullanımını sağlamak içindir. Yoga’nın en önemli özelliği nefes teknikleridir. Yoga nefes çalışmaları akciğerleri genişletir ve hücrelere ulaşan oksijen miktarını arttırır. Hatta bazı nefes yöntemleri beynimizi oksijenle öylesine doldurur ki, kendimizi mutluluktan sarhoş olmuş gibi hissederiz..

OKSİJEN CİLDİMİZİN EN ÖNEMLİ BESİNİDİR:

Cildimiz tamamen, alt derideki kan dolaşımıyla beslenir. Solunum yolu ile aldığımız oksijeni ve beslenme yolu ile aldığımız gıdaları kan dolaşımı hücrelere ulaştırır. Yüzünüzde, ufak tefek yorgunluk belirtilerinin ortaya çıktığı günden itibaren, cildinizin yeterince beslenemediğine emin olabilirsiniz. Kırışıklık, lekelenme, kuruma, esneklik kaybı, sarkma gibi estetik sorunlarımız bize cildimizin yorgun düştüğünü ve gıdasız kaldığını haber verir. Çünkü oksijensizlik hücrelerimizdeki enerjiyi yavaş yavaş söndürür..

OKSİ TERAPİ NASIL YAPILIR?
Bu tedavi yurt dışında uzun zamandır uygulanıyor. Son yıllarda ülkemizde de yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı. O kadar hoş bir yöntem ki, herkes yararlanabilir. Hiçbir yan etkisi yok, yazın bile yapılabilir ve üstelik de her seansı gayet keyifli ve canlandırıcıdır.

 Önce rahat bir şekilde uzanırsınız. Cildiniz güzelce temizlenir ve cildinizi arındırmak için granüllü bir peeling uygulanır. İçinde kimyasal maddeler bulunmayan bu granül peeling güneşe karşı hassasiyeti arttırmaz.
 Ardından yüzünüze-boynunuza ve dekoltenize, basınçlı saf oksijen püskürtülür. Daha önce tamamen temizlenmiş ve tüm besinleri almaya hazır hale gelmiş olan cilt, oksijeni rahatça emer Sonra anti aging bir serum uygulanır. Önce masajla, ardından basınçla cilde püskürtülür. Bu serumun daha derinlere nüfuz etmesi için yeniden oksijen verilir.
 Son olarak cilde besleyici bir maske uygulanır. Maske yüzünüzde beklerken, burundan oksijen solunumu yaparsınız. Bu aşama da harikadır!
 Seans bittiğinde yüzünüze renk gelir. Pespembe, pırıl pırıl bir cilt ile evinize gidersiniz..

ETKİN BİR DETOX:
Oksijen terapisi ile cildimiz mükemmel bir oksijen doygunluğuna ulaşır. Alt derideki kan dolaşımı hızlanır, toksinler atılır, hücre yenilenmesi artar, kolajen ve elastin sentezi canlanır. Bir sonraki seansa kadar cilt kendini yenilemeye devam eder. Arınan cildimiz kremler, maskeler ve serumlardan daha verimli bir şekilde yararlanır. Özellikle sigara içenlere ve stres baskısı altında yaşayanlara oksi terapi çok iyi gelir. Fazla yıpranmamış ciltlerde 6-10 seans yeterlidir. Daha yaşlı ciltlerde ise 20 seansa kadar çıkılabilir.

Oksi terapi vücut kontürlerini düzelmek, sıkılaştırmak için veya aroma terapi ile birlikte de kullanılıyor. Bu işlemler bağ dokusu masajı ile tamamlanıyor. Hepsi de çok hoş, gayet yararlı ve doğal!

Dr. Yasemin F. Amato

NOT: Bu yazıdan yararlanmak istiyorsanız lütfen Dr. Yasemin F. Amato'ya ait olduğunu belirtiniz ve kaynak gösteriniz.

Hiç yorum yok: